Založ si blog

Európa v kríze

Európska únia sa rúti do vážneho nebezpečenstva. Miešanie národov, prevažne prisťahovalcov z ázijských krajín, ale i z Indie, Afriky, a arabských krajín vážne narušujú existenciu silného ekonomického celku Eurozóny. Európa by mala povedať rázne STOP multikulturalnosti, a mala by začať hľadieť na svoje vlastné potreby, a nie neustále pomáhať svetu. Veď kto pomôže EÚ ak nie ona sama?

Keď sa pozrieme na okolo vidíme ázijské spoločnosti, ktoré postupne ovládnu EÚ trh. Veľký nával lacného ázijského tovaru, ktorému nedokáže náš trh konkurovať po cenovej stránke, a tak sa dostávame do situácie, že o náš domáci tovar nie je záujem, aj keď je kvalitatívne na neporovnateľne vyšiej úrovni. S tým je spojené zatváranie fabrík, prepúštenie zamestnancov, a slabý výkon ekonomiky sa  odráža v našich peňaženkách.  Samozrejme, že ak jedna strana prehráva je aj druhá, ktorá sa teší úspechu. USA sa už dlho snaží vytlačiť EÚ z jej postavenia, a získať jej miesto. S ľútostou musím skonštatovať, že sa jej to úspešné darí, ak bude i naďalej pokračovať tempo, a EÚ sa nerozhodne ísť inou cestou, tak stratí svoje postavenie vo svete. Nahradia nás USA, Čína, Japonsko, India…

EÚ, a teda my všetci strácame to najcennejšie. Prichádzame o európsku kultúru. Stráca sa spoločná základňa presvedčenia a citov európskych ľudí. V 19.stor mala Európa spoločnú duchovnú základňu. Táto spoločná základňa sa takmer vytratila. Tolerujeme integritu rôznych ,,náboženstiev, spoločenstiev“, ale oni našu kultúru považujú za nesprávnu. Prečo by sa mala väčšina prispôsobovať menšine? Predsa my sme tu doma! Platia naše pravidlá! ! !

 

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1610x
Priemerná čítanosť článkov: 1610x

Autor blogu

Kategórie

Archív